Lourinhã

Design Concept

This house with more than 3.000 m2, located in Lourinhã (Portugal), next to the coast, is a residential house to be used for a period of 6 months per year by its owners who reside in Canada.

The land had been in the family for a few years and given its geographical location overlooking the sea, the desire was always to build something special.

The main objective was for the social areas to be spacious to welcome friends and family, with noble materials and contemporary aesthetics. In the intimate areas, the desire was for them to resemble the sophistication and aesthetics of a 5-star hotel with neutral tones but elevated by the use of textures and patterns that add visual and aesthetic comfort.
Natural materials such as marble and wood, linen, among others, were used.

The lighting, carefully designed, features several strategically positioned lamps from international brands, which are also a main decorative element.